Fyrtio år är en lång tid, mer än hälften av min livstid. Så länge har jag bott i min trerummare i Stjärnhusen. Men nu har jag bestämt mig för att flytta. Lägenheten ligger på andra våningen och där finns ingen hiss. Under våren 2023 hade jag besvär från mina knän och kunde knappast ta mig upp till min bostad. Nu är knäna återställda och då är det bäst att passa på.

I mina väggar sitter det både dåliga och bra perioder av mitt liv. Jag flyttade hit från ett radhus i Holland och var van vid att från min ytterdörr komma utomhus. Året var 1983. Jag var nyskild och flyttade in i lägenheten med min dotter, Ofta tittade jag över gatan där Friluftstaden låg men det var för dyrt att bo där. Det var stressigt på jobbet och på kvällarna skulle jag ta hand om min dotter. Lite hann jag göra vid lägenheten. Jag och min far tapetserade dotterns rum och min bror byggde garderober där. Något mer fanns det varken tid eller pengar för.

Åren gick och dottern flyttade hemifrån. Så småningom tog jag ett lån för att göra vid kök och badrum. Det blev ett lyft. En stylist tittade på lägenheten och skrev en rapport om hur lägenheten skulle inredas efter attraktionslagen. Det var dessutom mycket smakfulla tips. Vissa väggar målades om i olika färger: lavendelblått sovrum, limegrönt i köket och gult i vardagsrummet. Jag skulle hänga tavlor på ett visst sätt för då skulle mannen i mitt liv komma. Och han kom!

Nu började jag att trivas i lägenheten. Men mannen jag träffat hade lägenhet i Trelleborg och fritidshus på Österlen så i tio år bodde jag i en kappsäck. Just innan hans död hann vi skriva kontrakt på en nyproduktion i Trelleborg som vi lyckades ta tillbaka. Men då kände jag mig snuvad på en ny lägenhet. För mig själv gick jag och tittade på nya lägenheter men kom fram till att jag bodde bäst här i stjärnhusen.

Men nu är tiderna annorlunda. Jag har börjat gå på visningar av andra lägenheter och jag har börjat plocka undan i min lägenhet.

Jag tänkte att jag i min blogg skulle skriva om hela denna procedur tills jag har flyttat. Ni får gärna komma med tips och frågor.